WHO’S PLAYING?

Wie zijn de atleten van TeamSalomonNL en wat drijft ze om te doen wat ze doen? Welke persoon gaat er schuil achter de atleet en hoe ziet hun leven er naast de sport uit? Wij volgden de atleten van TeamSalomonNL in hun persoonlijke leven, op hun werk en tijdens de sport. De komende weken wordt hier elke week een portret van een sporter gepubliceerd. Wij zijn in ieder geval fan geworden van deze bijzondere mensen. Jij ook? Houd deze website dus goed in de gaten!   

 

PORTRET SUZAN NIEMAN

Suzan is eigenlijk helemaal geen hardloopster. Ze heeft ook weinig talent, tenminste dat vindt ze zelf. Ooit ging ze hardlopen met haar paard. Om haar paard uit te laten én ook aan haar conditie te werken. Inmiddels is Suzan bijna niet meer bij te houden. Ze wordt steeds sneller en wint wedstrijd na wedstrijd. Ze wil zelfs de marathon van Amstelveen winnen. Gaat dat haar lukken?

Bekijk hier het portret van Suzan.

PORTRET TIM PLEIJTE

Tim is misschien wel de bekendste atleet van TeamSalomonNL. Tim wint namelijk veel wedstrijden en hij wordt gezien als één van de beste trailrunners van Nederland. Hij werd immers al 2x NL’s kampioen trailrunnen, NL’s kampioen Skyracen en hij heeft het NL’s record op de vertical KM. Maar Tim is veel meer dan dat. In het dagelijks leven is Tim radiotherapeutisch laborant. Dagelijks bestraalt hij kankerpatienten in de hoop hun levens te kunnen verlengen. Daarnaast staat Tim op het punt vader te worden. Hoe gaat hij deze drukke baan en de naderende gezinsuitbreiding combineren met zijn nogal ambitieuze hardloop carrière?

Bekijk hier het portret van Tim.

PORTRET SUSAN VAN DUIJL

Susan is wat we noemen een echte ultra. Als zij even een weekend vrij heeft rijdt ze op vrijdagavond naar Duitsland om lange trainingen te maken met veel hoogtemeters, soms wel tot 84 kilometer in 24 uur met meer dan 10.000 hoogtemeters! Maar Susan heeft ook een belangrijke en heftige baan. Ze werkt als humanitair hulpverlener bij conflicten en natuurrampen, vaak in het buitenland in gebieden waar het helemaal mis is. Hoe houdt Susan dit super zware leven vol? En hoe helpt het lopen haar om de ellende uit haar werk te verzachten?

Bekijk hier het portret van Susan.

PORTRET TIM VAN DEN BROEKE

Tim is de rookie van TeamSalomonNL, en dat merk je aan alles. Tim is nergens bang voor, hij heeft grote plannen, en hij lacht altijd. Tim werkt op de Hogeschool Zeeland, waar hij zonder moeite les geeft aan studenten van zijn eigen leeftijd. Als klein mannetje ging hij altijd mee naar de loopwedstrijden van zijn vader. Hij was Tim’s grote held. Maar inmiddels zijn de rollen omgedraaid. Tim hoopt dit jaar al de records van zijn vader uit de boeken te lopen. Én hij moet ooit de kustmarathon winnen. Dan is de cirkel namelijk rond.
Ook fan van Tim? Bekijk hier het portret van Tim.  

PORTRET MICHEL BUIJCK

Michel is een oudgediende in TeamSalomonNL. Hij was er vanaf het eerste begin bij. Als oud Commando weet hij als geen ander wat discipline is en hoe je moet afzien. Maar Michel heeft het niet altijd makkelijk gehad de laatste jaren. Hij is gescheiden, is eerder bijna overleden aan een longembolie en heeft te kampen met een aantal zware blessures. Maar Michel is sterk en veerkrachtig en hij is belangrijk voor het team. Zo zou Tim Pleijte nooit de renner zijn die hij nu is zonder Michel. Een verhaal over een man met karakter; ruwe bolster, blanke pit.
Bekijk hier het portret van Michel.   

 

 

GOEDE VOORNEMENS – PASCAL VAN NORDEN

Pascal van Norden is de pater familias van TeamSalomonNL. Deze Goudse stoere bink mag dan al 46 lentes jong zijn, maar dat weerhoudt hem niet om langer en verder te rennen dan de rest. Pascal is een atleet die gaat voor de ultra lange afstanden. Het wordt pas een beetje interessant vanaf 90km. Zo won hij ooit de 100km van Winschoten en volbracht hij de 113 km lange Scenic Trail in Zwitserland. Daarnaast is hij een man die het overzicht bewaart wanneer het echt spannend wordt. Hij werkt namelijk als bevelvoerder van de brandweer bij een groot chemisch concern. Wanneer het mis gaat daar, is het Pascal die het brandweerteam aanstuurt en vooraan staat om het vuur te bedwingen. Pascal had grote plannen voor dit jaar. Waaronder de 90km bij de Marathon du Mont Blanc. Maar ook hier bewees Pascal een groot sportman te zijn. Hij besloot namelijk om deze ambitie te laten varen en zich te focussen op de dingen die echt belangrijk zijn; zijn familie en zijn werk. In zijn geval hele goede voornemens, ook dat is topsport!