MICHEL BUIJCK

MICHEL BUIJCK

MICHEL BUIJCK

MICHEL BUIJCK

MICHEL BUIJCK

MICHEL BUIJCK

MICHEL BUIJCK

MICHEL BUIJCK

MICHEL’S MARATHON DU MONT BLANC

Zaterdag 28 juni, startte Michel Buijck op de 23 km Cross bij de Marathon du Mont Blanc. Met de Mont Blanc als achtergrond kwam hij binnen na 3 uur, 5 minuten en 19 seconden, als 83ste overall, en 10de in zijn agegroup. 

“Ik ben gestart op de Salomon Sense Ride. Voor mij een super schoen voor deze omstandigheden op dit rotsachtige terrein. Ik ben heel behoudend van start gegaan en heb heel de wedstrijd door kunnen blijven dribbelen. Dit ging super en zo heb ik de laatste 8km héél wat mensen kunnen oprapen?. I love it when a plan coms together! Het was ook echt heel gaaf om met het hele team in Chamonix te zijn, en elkaar te helpen en te steunen bij de wedstrijden. Voor volgend jaar zou ZEGAMA AIZKORI in Spanje  top zijn om met het team naartoe te gaan, of de Ultraks in Zermatt, Zwitserland zou ook erg mooi zijn.

Naast de Marathon du Mont Blanc heb ik onlangs de 4Trails in Tirol Oostenrijk gelopen, was ook erg gaaf. Verder voor het jaar nog geen nieuwe plannen gemaakt, eerst eens lekker op vakantie.”

BEKIJK HIER DE AFTERMOVIE:

 

PORTRET MICHEL BUIJCK

 

Michel is een oudgediende in TeamSalomonNL. Hij was er vanaf het eerste begin bij. Als oud Marinier weet hij als geen ander wat discipline is en hoe je moet afzien. Maar Michel heeft het ook niet altijd makkelijk gehad. Hij is gescheiden, is eerder bijna overleden aan een longembolie en heeft te kampen met een aantal zware blessures. Maar Michel is sterk en veerkrachtig en hij is belangrijk voor het team. Zo zou Tim Pleijte nooit de renner zijn die hij nu is zonder Michel. Ruwe bolster, blanke pit. Bekijk hier het portret van Michel.  

Naam: Michel Buijck
Leeftijd: 43
Woonplaats: Middelburg
Gezinssituatie: Getrouwd en vader van 4 kids.
Werk: Teamleider in het onderwijs.

Michel Buijck

 

Wanneer en hoe ben je begonnen met hardlopen?

Ik ben me in 2010 echt gaan focussen op hardlopen als sport, daarvoor liep ik al sinds 1995 survivalruns en adventure races.

Wanneer en hoe ben je begonnen met trailrunning?

Ik heb in september 2009 mijn eerste officiële trail gelopen, dit was de Transalpine Run, gelijk een 8 daagse dwars door de Alpen.

Wat betekent trailrunning voor jou?

Trailrunning staat bij mij voor plezier, avontuur, fysieke uitdaging, het onbekende, saamhorigheid en buiten zijn.

Wat is je doel/ ambitie in hardloop carrière?

Blessure vrij worden en dan in 2020 samen met Tim Pleijte weer de Transalpine Run lopen.

Hoeveel uur per week ben je met trailrunning bezig?

Voorheen trainde ik 5 dagen per week. In een rustige week liep ik makkelijk 90 km. Het doel is om dit weer op te pakken als ik weer blessurevrij zijn.

Doe je ook andere sporten en zo ja welke?  

Ik sta 5 per week als voetbaltrainer op het veld en dan blijft er helaas weinig tijd over om andere dingen te doen.

Wat is je grootste overwinning geweest?

Allereerst mijn 4 gezonde kinderen. Maar ik denk ook dat alle trails waar je specifiek naar toe traint – en die je succesvol kan volbrengen – elke keer weer een geweldig boost geven. Ik vergeet nooit meer de euforie na het voltooien mijn allereerste Transalpine Run; de boost die je krijgt als je jezelf zolang binnenste buiten keert is zo gaaf. Dit is wat elke keer weer gebeurt, alleen die 1ste keer was wel heel speciaal. Ook heb ik in 2011 het WK Trailrunning in Ierland gelopen voor Nederland, dat was ook heel gaaf!

Wat is je grootste tegenslag geweest?

Ik heb een Longembolie gehad in november 2011. Dat was heel zwaar. Mede omdat je daarna lang je lijf niet meer kunt vertrouwen. Het is ook lastig om daarna weer genoegen te nemen met hoe het dan gaat, want het wordt nooit meer zoals het was.

Wat betekent het om deel uit te maken van TeamSalomonNL?

Ik vind het een eer om voor Salomon te mogen lopen. Het is een goed en mooi merk dat erg goed bij mij past. Als ik niet meer gesponsord zou worden door Salomon, zou er niets veranderen. Ik zou de producten blijven gebruiken.

Waarom ga je de Marathon du Mont Blanc lopen?

Elk jaar pak ik met mijn teamgenoot Tim Pleijte een mooie wedstrijd waar we naar toe gaan. Altijd één met een bijzondere sfeer en locatie. Dit jaar doen we dat voor het eerst met het hele team, dat is natuurlijk wel héél gaaf!

Wanneer is Marathon de Mt Blanc voor jou geslaagd?

Als ik er qua prestatie kan uithalen, wat ik er aan trainingsarbeid in heb gestopt.

Wat is je favoriete schoen om op te trailen/ rennen en waarom?

Salomon heeft veel echt goede schoenen.. Maar mijn favoriet is toch de S/lab Speedcross. Perfect voor het zwaardere werk, met veel modder enzo!

Goede voornemens MICHEL BUIJCK!

Michel Buijck (43) is wat je noemt een stoere vent. Deze echte Zeeuw werkte jarenlang bij de commando’s en deed in die tijd adventure races en survivalruns om fit te blijven. Inmiddels zit Michel in het onderwijs, heeft hij 4 kinderen en weet zelfs hij hoe het is wanneer je lichaam niet doet wat jij wilt. De laatste jaren waren door blessures niet altijd even makkelijk. Maar Michel weet van geen ophouden. Hij herstelt van alles wat hem overkomt en laat zien dat ‘veerkracht’ inmiddels zijn ‘middlename’ is. Voor 2019 heeft hij dan ook grote plannen. Eerst moet hij nog wel even blessurevrij worden, maar dat gaat echt wel goed komen. Bij de Marathon du Mont Blanc gaat hij in ieder geval van start bij de Mont Blanc 23km en de Vertical KM.

 

PRIJSWINNAAR ILSE VT ENDE

Ilse deed begin dit jaar mee aan #LETSPLAYTOGETHER. Op deze website deelde zij haar sportieve ambitie voor 2019. Zij gaat dit jaar namelijk met 5 vriendinnen trailrunnen in Schotland. Hiermee won zij een training met onze held Michel Buijck, én als klap op de vuurpijl kreeg zij ook een heel mooi trailrun pakket van Salomon.