TIM PLEIJTE

TIM PLEIJTE

TIM PLEIJTE

TIM PLEIJTE

TIM PLEIJTE

TIM PLEIJTE

TIM’S MARATHON DU MONT BLANC

Tim Pleijte deed bij de Marathon du Mont Blanc  op vrijdag 28 juni mee aan aan de Vertical Kilometer (3,7 km met 1000 hoogtemeters) en op zondag 30 juni de marathon (43 km met 2700 stijgende hoogtemeters en 1700 dalende hoogtemeters). Tim heeft heel hard gelopen maar is niet 100% tevreden. Tim: “Bij de VK ben ik als 13e gefinisht in 40:15 (10e in mijn categorie) over deze wedstrijd ben ik erg tevreden ik zat slechts enkele seconden van een top 10 plek vandaan (en op ongeveer 1 minuut van top 5). Bij de marathon ben ik als 68ste gefinisht in 5:04, ik had mezelf als doel gesteld binnen de 5 uur te finishen dus hierover ben ik minder tevreden, ook over het verloop van de wedstrijd niet helemaal “happy”. Het was echt heel warm en zwaar.. Ik heb beide wedstrijden gelopen op de Sense 5, maar die is al een paar jaar oud haha nu zijn ze inmiddels al bij de Sense 7 dacht ik ( deze: https://www.salomon.com/en-nl/shop-emea/product/s-lab-sense-7.html#848=10531 ).”

“Bij de VK heb ik geprobeerd niet te hard van stapel te lopen omdat je jezelf nogal kunt opblazen maar wel direct op een inspanning te lopen waarvan ik dacht die de hele wedstrijd vol te kunnen houden, dit pakte erg goed uit. Zeker toen ik vlak voor de finish Tim van den Broeke (7 minuten eerder gestart) zag lopen en hem bijna heb ingehaald! Mijn strategie voor de marathon was simpel, in het begin lekker door lopen, omdat het dan nog koel is. Niet te veel energie verspillen in de eerste lange klim. De afdaling goed doorkomen en daarna de laatste lastige 12 km doorkomen. Helaas was na de eerste lange afdaling – die niet zo soepel ging – het beste er wel vanaf. Maar alles bij elkaar was dit met het team wel echt een heel gave ervaring. Het lijkt mij leuk om volgende jaar met het team naar Zegama te gaan waar we eerder met het team geweest zijn. Voor mij zou het geweldig zijn als we deze race volgend jaar weer konden doen en daar met het team heen gaan.”

“Mijn persoonlijke doelen voor de komende tijd zijn de Castle Day Trail 24km in de Belgische Ardennen, dan de Kustmarathon 42km en Ultra Trail Lago d’Orta  34 km in Italië.”

BEKIJK HIER DE AFTERMOVIE

 

PORTRET TIM PLEIJTE

Tim is misschien wel de bekendste atleet van TeamSalomonNL. Tim wint namelijk veel wedstrijden en hij wordt gezien als één van de beste trailrunners van Nederland. Hij werd immers al 2x NL’s kampioen trailrunnen, NL’s kampioen Skyracen en hij heeft het NL’s record op de vertical KM. Maar Tim is veel meer dan dat. In het dagelijks leven is Tim radiotherapeutisch laborant. Dagelijks bestraalt hij kankerpatienten in de hoop hun levens te kunnen verlengen. Daarnaast staat Tim op het punt vader te worden. Hoe gaat hij deze drukke baan en de naderende gezinsuitbreiding combineren met zijn nogal ambitieuze hardloop carrière?

Bekijk hier het portret van Tim.

Naam: Tim Pleijte
Leeftijd: 33 jaar
Woonplaats: Vlissingen
Gezinssituatie: Samenwonend met mijn vriendin, in April verwachten we ons eerste kindje!
Werk: Radiotherapeutisch Laborant/ MBB-er (Medische Beeldvormende Bestralingsdeskundige).

TIM PLEIJTE

 

Wanneer en hoe ben je begonnen met hardlopen?

Ruim 10 jaar geleden, destijds puur als conditietraining. Ik deed aan boksen en wilde mijn conditie verbeteren. Al gauw vond ik hardlopen leuker dan boksen en de omschakeling was dus snel gemaakt.

Wanneer en hoe ben je begonnen met trailrunning?

Ik denk nu zo’n 6 a 7 jaar geleden, via Michel Buijck heb ik mijn eerste trail gelopen. In Limburg tijdens de eerste editie van de Koning van Spanje trail. Al snel daarna volgde trails in de Ardennen. Vervolgens door naar de Alpen. En sindsdien is het hard gegaan en kom ik regelmatig in de Alpen, de Pyreneeën, de Dolomieten, Ardennen, en ook op de Spaanse eilanden.

Wat betekent trailrunning voor jou?

Het is voor mij hardlopen in de natuur. Liefst in een bergachtige omgeving, alleen hebben wij die niet echt in Nederland 🙂

Wat is je doel/ ambitie in hardloop carrière?

Ik wil altijd proberen het maximale uit mezelf te halen, op zeer verschillende onderdelen. Variërend van 10km wegwedstrijden tot crosswedstrijden, Vertical Kilometers, Skyraces en trails van korte of juist ultra (lange) afstand. Ik loop vrijwel alles 😉

Hoeveel uur per week ben je met trailrunning bezig?

Erg afhankelijk van het seizoen (veel wedstrijden of juist veel trainen) en afhankelijk waar ik voor train VK (kort) of Ultra (lang). Maar zeg gemiddeld 10 uur per week.

Doe je ook andere sporten en zo ja welke?

Ja, zo’n 3 x per week train ik anders. Met name kracht en/of core-stability training en soms ga ik nog wel eens fietsen (racefiets/mountainbike).

Wat is je grootste overwinning geweest? (Sportief of niet sportief)

Dat zijn er veel… Maar de mooiste waren toch 2x Nederlands Kampioen Trailrunning, Nederlands Kampioen Skyrunning (SkyRAce en VK), Kustmarathon, Nationaal record Vertical Kilometer.

Wat is je grootste tegenslag geweest?

Een hardnekkige blessure… hierdoor heb ik ongeveer een jaar niet veel kunnen doen.

Wat betekent het om deel uit te maken van TeamSalomonNL?

Dit is echt geweldig – naast uiteraard de ondersteuning die het merk me biedt met het perfecte materiaal – is ook het teamgevoel super. Echt een mooie, bijzondere groep mensen!

Waarom ga je de Marathon du Mont Blanc lopen?

Dit is een wedstrijd in een prachtig gebied. Een geweldige wedstrijd met historie en altijd een enorm sterk deelnemersveld.

Wanneer is Marathon de Mt Blanc voor jou geslaagd?

Als ik het idee heb dat ik het maximale eruit heb gehaald die dag. Ongeacht mijn tijd of klassering.

Wat is je favoriete schoen om op te trailen/ rennen en waarom?

Dat zijn er vele. Maar voor trailrunning vind ik de S-LAb Speed helemaal geweldig. Deze schoen is sterk, heeft een goede grip, maar is toch relatief licht.

GOEDE VOORNEMENS TIM PLEIJTE

Tim Pleijte is een bekende naam in de Nederlandse Trailrun-wereld. Hij werd immers al 2x NL’s kampioen trailrunnen, NL’s kampioen Skyracen en heeft het NL’s record op de vertical KM. Maar Tim is veel meer dan dat. Tim is namelijk radiotherapeutisch laborant. Dagelijks bestraalt hij kankerpatienten in de hoop hun levens te kunnen verlengen. Daarnaast wordt Tim binnenkort ook nog eens voor het eerst vader. Hoe gaat hij deze drukke baan en de naderende gezinsuitbreiding combineren met zijn nogal ambitieuze hardloop carrière? Als iemand daar een modus voor weet te vinden is het Tim. Voor dit jaar heeft hij heel veel races op het programma. Niet om zomaar mee te doen, maar altijd voor de winst of minimaal het podium. Bij de Marathon du Mont Blanc gaat Tim de 42km – en de vertical KM lopen. Wij verwachten heel veel van hem dit jaar!

 

PRIJSWINNAAR ERICA VENEMAN

Erica deed begin dit jaar mee #LETSPLAYTOGETHER. Op deze website deelde zij haar sportieve ambitie voor 2019. Zij gaat deze zomer namelijk de Arctic Circle Trails in Zweden lopen. Hiermee won zij een training met onze held Tim Pleijte, én als klap op de vuurpijl kreeg zij ook een heel mooi trailrun pakket van Salomon. 

Erica Veneman over haar training met Tim Pleijte:
“Ik heb waardevolle adviezen mogen ontvangen vandaag, hier kan ik echt wat mee. Door de training, de adviezen en de tips van Tim sta ik straks op m’n best en meer zelfverzekerd aan de start van de Arctic Circle Trails in Zweden. Wie voorop loopt heeft natte bladeren in z’n gezicht! En aan iedere heuvel of berg komt een einde. Bedankt voor de tip Tim ik ga knallen in Zweden … ;-)”