TIM VAN DEN BROEKE

TIM VAN DEN BROEKE

TIM VAN DEN BROEKE

TIM VAN DEN BROEKE

TIM VAN DEN BROEKE

TIM VAN DEN BROEKE

TIM VAN DEN BROEKE

TIM VAN DEN BROEKE

TIM VAN DEN BROEKE

TIM’S MARATHON DU MONT BLANC

Tim van den Broeke deed bij de Marathon du Mont Blanc op vrijdag 27 juni mee aan de Vertical K, en op zaterdagochtend 28 juni stond voor hem de 23 km Cross op het programma. Tim: “Ik wilde echt gaan knallen op de Vertical K. De eerste 100 hm lag ik nog heel erg goed maar uiteindelijk als 49e gefinished in 47:01. Op zaterdagochtend om 07:00 stond alweer de halve marathon (23 km Cross) op het programma ook hier de eerste twee uur goed gelopen maar het laatste uur kreeg ik een hongerklop uiteindelijk 107e in 03:11 uur.

Voor de vertical K had ik de Salomon S/lab ultra 1 aan en voor de halve marathon had ik de Salomon Sense ride 2 aan (mont blanc editie). Vrijdagavond na de Vertical K ben ik helemaal gesloopt thuis gekomen. Vervolgens 6 uurtjes geslapen en weer door naar de halve marathon. Helaaas was ik niet genoeg hersteld tussen deze twee afstanden waardoor ik mijn gebruikelijke hartslag voor deze afstanden (HF) niet kon gebruiken. Dit heb ik toch gedaan waardoor ik uiteindelijk een hongerklop heb gekregen. Het laatste uur lekker om me heen gekeken en genoten van het uitzicht totdat ik opeens ‘Broektoe, gevallen of aan het beuken?’ hoorde van Michel. Hij vroeg of we de laatste 45 minuten samen gingen lopen, maar ik zei dat hij moest doorlopen. Ondanks dat ik niet echt tevreden ben over mijn prestaties bij de Marathon du Mont Blanc heb ik wel echt genoten van het rennen, Chamonix en het team.

Het lijkt mij heel vet om volgend jaar met het team naar Zegama in Spanje te gaan. Anders is de Limone Extreme in Italië ook wel een heel goed alternatief. De komende tijd ga ik even goed uitrusten en behaalde doelen vieren om uiteindelijk weer gemotiveerd naar het hoofddoel toe te werken: Het NK 10km Schoorl (streeftijd 29:30) met als tussendoelen de Trail des Fantomes (in augustus) en de Zevenheuvelenloop (in november).”

BEKIJK HIER DE AFTERMOVIE

 

PORTRET TIM VD BROEKE

 

Tim is de rookie van TeamSalomonNL, en dat merk je aan alles. Tim is nergens bang voor, hij heeft grote plannen, en hij lacht altijd. Tim werkt op de Hogeschool Zeeland, waar hij zonder moeite les geeft aan studenten van zijn eigen leeftijd. Maar hij werkt parttime, want hij heeft grote ambities in het lopen. Als klein mannetje ging hij altijd mee naar de loopwedstrijden van zijn vader. Hij was Tim’s grote held. Maar inmiddels zijn de rollen omgedraaid. Tim hoopt dit jaar al de records van zijn vader uit de boeken te lopen. Én hij moet ooit de kustmarathon winnen. Dan is de cirkel namelijk rond. Ook fan van Tim? Bekijk nu hier zijn portret.   

Naam: Tim van den Broeke
Leeftijd: 23
Woonplaats: Vlissingen
Gezinssituatie: Singel
Werk: Docent Sportkunde Hogeschool Zeeland (HBO). 
Studie: Gezondheidswetenschappen (bachelor) Healthcare policy innovation and management (master).

TIM VAN DEN BROEKE

 

Wanneer en hoe ben je begonnen met hardlopen?

Ik ben op mijn zevende begonnen met atletiek en heb eerst alle onderdelen gedaan. Vanaf mijn 15de heb ik mij alleen nog maar op het hardlopen gericht.

Wanneer en hoe ben je begonnen met trailrunning?

Ik ben begonnen met trailrunning vlak voordat ik begon met studeren. Ik had op dat moment een erg grote motivatie dip om te trainen en ben toen gaan trailrunnen zodat het hardlopen uitdagender werd. En dat is heel goed gelukt!

Wat betekent trailrunning voor jou?

Voor mij staat trailrunning gelijk aan ontspanning. Ontspanning omdat we dan vaak een weekendje weg gaan, ontspanning omdat de sfeer op ‘wedstrijden’ heel relaxt is en ontspanning omdat het geweldig is om in een technisch terrein mezelf uit te dagen.

Wat is je ambitie in je hardloop carrière?

Mijn ambitie is om mezelf uit te dagen en te kijken hoe hard ik kan lopen op een manier waarop ik het nog leuk blijf vinden. Mijn doel is om ooit nog eens de Kustmarathon te winnen.

Hoeveel uur per week ben je met trailrunning bezig?

Ik train zo’n twaalf uur per week en ik denk dat ik ongeveer 5 uur per week over de trails loop.

Doe je ook andere sporten en zo ja welke?

Ik doe aan baan- en wegatletiek. Ik beschouw dit echt als een andere sport dan trailrunnen omdat de mensen, cultuur en sfeer zo anders is. Bij baan/wegatletiek gaat iedereen met een heel ander doel op pad waardoor de sfeer veel minder relaxt is dan op de trails.

Wat is je grootste overwinning geweest?

Sportief gezien heb ik vorig jaar heel erg hard op een 1500m gelopen (3,47) dat is mijn beste prestatie. Maar mijn grootste overwinning is het uitlopen van de Limone Extreme skyrace nadat ik eigenlijk uit was gestapt. Ik vind dat ik tijdens deze wedstrijd heel erg veel karakter heb getoond en daardoor zal deze race me nog erg lang bij blijven.

Wat is je grootste tegenslag geweest?

Motivatieproblemen vlak voor/nadat ik ging studeren. Dit zorgde ervoor dat ik het hardlopen niet meer leuk vond. Ik heb het plezier in het hardlopen weer teruggevonden door het trainen en trailen met mijn team maten Michel Buijck en Tim Pleijte.

Wat betekent het om deel uit te maken van TeamSalomonNL?

Ik vind het fantastisch en ik voel mij bevoorrecht dat ik deel mag uitmaken van dit team, een team met ontzettend veel ervaring waar ik dagelijks nog van alles van leer. Daarnaast zijn alle teamuitjes een groot feest omdat wij met zijn allen het erg gezellig hebben.

Waarom ga je de Marathon du Mont Blanc lopen?

Deze wedstrijd stond al een tijdje op mijn bucketlist, toen de mogelijkheid kwam om met TeamSalomonNL deze wedstrijd te lopen hoefde ik niet 2x na te denken.

Wanneer is Marathon du Mt Blanc voor jou geslaagd?

De Marathon du Mt Blanc is voor mij geslaagd op het moment dat ik met een voldaan gevoel, heelhuids over de finish ben gekomen van de halve marathon en een (voor mijn doen) goede vertical heb gelopen.

Wat is je favoriete schoen om op te trailen/ rennen en waarom?

Ik vind de Sense Ultra een fantastische schoen omdat hij heel erg comfortabel is, minder lage hak heeft dan de meeste andere trailschoenen en hij mij voldoende grip geeft op bijna alle terreinen.

Goede voornemens Tim van den Broeke!

Tim van den Broeke (23) is de rookie van TeamSalomonNL. En dat merk je wel, want met Tim kan je altijd lachen. Behalve als je tegen hem een wedstrijd moet lopen. Dan is het even slikken, want hij degradeert je geheid. Tim is als jong mannetje begonnen met atletiek en heeft zo alle disciplines in de sport doorlopen. Uiteindelijk was het juist het hard doorlopen wat hij het beste kan. Zowel op de weg, op de baan als de op de trails. Vorig jaar liep hij op de 1.500 meter nog een heel snelle tijd van 3.47! Voor de toekomst heeft Tim de grote wens om de Kustmarathon nog eens te winnen. Voor dit jaar gaat zijn energie en focus naar de Marathon du Mont Blanc. Hier gaat hij de Mont Blanc 23km en de Vertical KM lopen.   

 

PRIJSWINNAAR ELSBETH HAASNOOT

Elsbeth deed begin dit jaar mee aan #LETSPLAYTOGETHER. Op deze website deelde zij haar sportieve ambitie voor 2019. Zij gaat deze zomer namelijk meedoen aan de Grossglocknertrail. Hiermee won zij een training met onze held Tim van den Broeke, én als klap op de vuurpijl kreeg zij ook een heel mooi trailrunpakket van Salomon. 

Elsbeth Haasnoot over haar training met Tim van den Broeke
Hoe train je hoogtemeters in Zeeland? In de duinen bij Valkenisse natuurlijk. Van beneden naar boven en weer terug. Wanneer ik beneden aangekomen was dacht ik ineens: ‘Hé, waar is Tim?’ Alweer onderweg naar boven natuurlijk.. Tja, ik was van tevoren een beetje bang dat ik Tim niet bij zou kunnen houden, maar dat ging verder gelukkig heel goed (Tim heeft zich ongetwijfeld enorm ingehouden ;)). Hobbeldebobbel toptraining Tim!! Super bedankt voor alle tips en tricks, de gezellige dag en de mooie spullen van Salomon. Heel blij ben ik, en helemaal zin in de Grossglocknertrail.